Sorodne objave

 

Danes, 4. oktobra 2011, je namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec sprejel policista, ki s ponedeljkom odhajata na mednarodno civilno misijo v Gruzijo.

Namen mednarodne civilne misije EUMM v Gruziji, v kateri slovenska policija sodeluje že od januarja 2009, ko je tja napotila prva policista, je prispevati k stabilnosti razmer v državi in okoliški regiji.

IMG_9877

V Gruzijo odhajata:

MajhenicVodja izmene na Operativno-komunikacijskem centru (OKC) PU Ljubljana Aleksander Majhenič, diplomirani varstvoslovec, ki je doslej uspešno sodeloval že v dveh mednarodnih civilnih misijah. Med letoma 2002 in 2003 je opravljal naloge v misiji UNMIK CIVPOL na Kosovu kot vodja izmene in namestnik vodje v regionalnem OKC v Prištini, med letoma 2006 in 2007 pa je vodil slovenski kontingent petih policistov inštruktorjev v misiji JIPTC v Jordaniji.

Marolt

Policijski inšpektor v Šoli za policiste v Policijski akademiji Matjaž Marolt, ki si je mednarodne izkušnje pridobil z delom v mednarodni misiji v Jordaniji, kjer je opravljal delo inštruktorja ter namestnika vodje skupine za boj proti terorizmu. Poleg tega je usposabljal pripadnike hrvaških varnostnih organov v Puli in pripadnike slovenskih varnostnih organov v Gotenici za delo v mednarodnih civilnih misijah. Bogate izkušnje si je pridobil tudi s sodelovanjem v CEPOL-ovem programu izmenjav, ko je bil na Irskem.

 

Policista, ki bosta delo opravljala na delovnih mestih opazovalcev v terenski pisarni v Goriju, na mednarodno misijo odhajata že v ponedeljek, 10. oktobra 2011. Ob tej priložnosti jima je zato namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec zaželel vso srečo ter miren leto in pol trajajoč mandat.