Sorodne objave

 

Dežurne policiste na Operativno-komunikacijskem centru Generalne policijske uprave je danes, 31. decembra, obiskal predsednik države dr. Danilo Türk.

IMG 0673

Predsednika države je sprejel generalni direktor policije Janko Goršek, ki mu je skupaj s sodelavci razkazal prostore operativnega štaba, mu predstavil zaposlene in njihove naloge ter ga seznanil z aktualnim stanjem varnosti v državi. Predsednik se je po krajši predstavitvi dela OKC seznanil s trenutnim stanjem varnosti v državi, številom interventnih dogodkov, policijskimi patruljami, ki bodo na silvestrovo izvajale interventne naloge, ter z delovanjem računalniškega sistema za podporo odločanju in delovanju na terenu. Predsednik je ob tem zaželel vsem policistom srečno novo leto, posebej pa se je zahvalil tistim, ki skrbijo za varnost med prazniki. Danes podnevi in ponoči bo namreč v vsej Slovenij delalo 1400 policistov, od tega jih bo v operativno-komunikacijskih centrih po Sloveniji 38.

IMG 0681

IMG 0691

Predsednik države se je v okviru obiska preko konferenčnega klica povezal tudi Matjažem Maroltom, enim od dveh policistov, ki opravljata naloge na območju Gorija v Gruziji, in sicer v okviru misije European Union Monitoring Mission. Seznanil se je z delom slovenskih policistov v Gruziji in izpostavil dobro delo slovenskih policistov v mednarodnih civilnih misijah, s čimer daje Slovenija svoj prispevek k večji varnosti v svetu pa tudi ugledu naše države v mednarodni skupnosti.

IMG 0720

IMG 0706

V letu 2012 bo slovenska policija sicer obeležila 15 let sodelovanja v mednarodnih organizacijah za zagotavljanje miru in stabilnosti. Predstavniki policije trenutno službujejo na različnih varnostnih območjih, in sicer:

  • štirje policisti v okviru European Union Police Mission v Bosni in Hercegovini,
  • 16 policistov v misiji EULEX na Kosovu,
  • 1 predstavnik policije pa službuje v Srbiji in v OVSE pri vodji misije opravlja naloge s področja višjega menedžmenta.

Sodelovanje slovenskih policijskih strokovnjakov z ostalimi kontingenti oz. mednarodnimi organizacijami je ocenjeno kot odlično, kar potrjujejo različne pohvale in priznanja, ki jih prejemajo policisti v mirovnih misijah.

IMG 0730

 Predsednik dr. Danilo Türk je v izjavi za medije pohvalil delo policije, ki je skozi vse leto potekalo zelo dobro in dalo dobre rezultate. Izpostavil je, da je stopnja varnosti v Sloveniji zelo dobra, kar v svojem poročilu ugotavlja tudi Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki je ravno področje varnosti ocenila kot najmočnejšo dimenzijo visoke kakovosti življenja v Sloveniji.

IMG 0733