Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger se 11. in 12. septembra 2013 v Haagu udeležuje konference evropskih šefov policij, ki jo organizirata litvansko predsedstvo Sveta Evropske unije in Europol.

Konference se udeležuje 180 šefov policij in visokih predstavnikov iz držav EU, držav schengenskega območja ter Albanije, Črne gore, Hrvaške, Srbije, Turčije, Izraela, Ukrajine, Rusije, Kolumbije, Venezuele in ZDA. Konference se udeležujejo tudi predstavniki Evropskega parlamenta, Evropske komisije, agencij Europol, Eurojust, Cepol, Frontex ter Interpola in akademskih institucij.

Visoki predstavniki policij, carine, institucij EU in drugi so razpravljali o trenutno aktualnih temah s področja razvoja sodobnih tehnologij, vodenju v policijah, varstvu podatkov in zaščiti prič.

Ob robu konference se je generalni direktor policije Stanislav Veniger srečal z Robom Wainwrightom, direktorjem Europola. V okviru konference pa se bo Veniger sestal tudi z namestnikom direktorja slovaške policije Milanom Lučanskyjem.