Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je danes, 29. oktobra, sprejel policista Roberta Mohoriča, ki odhaja na delo v mednarodno civilno misijo v Palestino.

IMG 2937

 Z leve: vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Vladimir Pocek, policist Robert Mohorič in generalni direktor policije Stanislav Veniger


Robert Mohorič odhaja v Palestino na delovno mesto policijskega svetovalca, z delom pa bo začel 7. novembra 2013. Mohorič je sicer zaposlen kot komandir v Policijski postaji za izravnalne ukrepe Koper, v mednarodno civilno misijo EUPOL COPPS pa odhaja za obdobje enega leta.

Mohorič ima že veliko delovnih izkušenj iz sodelovanja v različnih mednarodnih civilnih misijah, uspešno je sodeloval že v dveh misijah, in sicer v misiji EULEX na Kosovu in v misiji OZN na Vzhodnem Timorju. Na Kosovu je uspešno deloval kot svetovalec mejnim patruljam, na Vzhodnem Timorju pa začel kot policist v patrulji in končal kot komandir policijske postaje Metinaro. 

Slovenska policija v mednarodni civilni misiji EUPOL COPPS v Palestini sodeluje od maja 2012 z dvema policijskima strokovnjakoma. Namen misije je prispevati k stabilnosti razmer na palestinskih ozemljih. Policijski svetovalci s svojim znanjem in izkušnjami delujejo na različnih področjih policijskega dela, kot so usposabljanje, vodenje in nadzor, javni red in mir ter zatiranje kriminala.


Mednarodne civilne misije