Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je včeraj, 29. 1. 2008, na Generalni policijski upravi sprejel policista Aleša Grudnika, ki bo odpotoval na zasedanje generalne skupščine Odbora za mirovne operacije Združenih narodov oz. C-34, v New York v Združene države Amerike.

Člani odbora, ki zaseda dvakrat letno, odločajo o prihodnjih operacijah za podporo miru.

Grudnik Sinkovec

Od leve proti desni: Matjaž Šinkovec, Aleš Grudnik in Bojan Lunežnik


Sprejema so se udeležili še Bojan Lunežnik, član medresorske delovne skupine za izvajanje zakona o napotitvah v mirovne misije mednarodnih organizacij in predsednik komisije za policijo, Marko Gašperlin, pomočnik direktorja Uprave uniformirane policije, in Boris Kankaraš iz Sektorja za varnostno načrtovanje in mirovne misije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, ki je odgovoren za poseben odbor.

Grudnik skupna

Od leve proti desni: Boris Kankaraš, Matjaž Šinkovec, Aleš Grudnik, Bojan Lunežnik in Marko Gašperlin


Aleš Grudnik je v letih 2000 in 2001 kot inštruktor sodeloval v misiji WEU (West European Union) v Albaniji. Po vrnitvi je sodeloval pri izborih, izobraževanju in pripravi policistov pred odhodom v različne misije. Leta 2005 je nastopil delo v misiji JIPTC (Jordan International Police Training Centre) v Jordaniji, kjer je opravljal naloge policiskejga inštruktorja in bil vodja slovenskega policijskega kontingenta.

Sprejem Grudnik

Aleš Grudnik


Ker Slovenija predseduje Svetu EU, bo Aleš Grudnik kot predstavnik slovenske policije v ZDA zastopal stališča Evropske unije o mirovnih misijah.