Sorodne objave

 

Deset policistov, ki so se vrnili iz treh mednarodnih mirovnih misij, je danes, 3. decembra 2007, ob 11. uri v veliki sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani sprejel namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec skupaj z direktorjem Uprave kriminalistične policije Aleksandrom Jevškom, pomočnikom direktorja Uprave uniformirane policije Rafaelom Viltužnikom in višjim policijskim inšpektorjem v Sektorju za varnostno načrtovanje in mirovne misije v Upravi uniformirane policije Dušanom Klobaso.

rokovanje


V domovino so se z enoletnega dela v misiji UNMIK Kosovo vrnili Mitja Dobrin, Robert Gričnik, Boštjan Grm, Robert Mravljak, Alojz Mulec, Klemen Sirk in Edi Skela; z enoletnega dela v misiji OVSE Srbija sta se vrnila Ernest Salkič in Boris Kankaraš; iz misije IPTC v Jordaniji pa se je vrnil tudi Allen Lorbek. Policisti so v mirovnih misijah opravljali različne policijsko-varnostne naloge na različnih delovnih mestih.

skupaj za mizo

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec se jim je skupaj s sodelavci zahvalil za njihovo strokovno in učinkovito opravljeno delo ter povedal, da so upravičili zaupanje in dokazali, da so visoko usposobljeni. Slovenski policisti so z opravljanjem zahtevnih varnostnih nalog na teh območjih še utrdili ugled slovenske policije in Slovenije tudi v svetovnem merilu. Slišati je namreč veliko pohval iz tujine, kar je še en dokaz o izrednem prispevku slovenske policije, in to ravno v času, ko slovenska policija praznuje okroglo obletnico delovanja v mirovnih misijah.

vsi trije

Od leve proti desni: Aleksander Jevšek, Matjaž Šinkovec in Rafael Viltužnik


Na današnjem sprejemu se je policist Boris Kankaraš v imenu vseh prisotnih policistov zahvalil za podporo v času, ko so slovenski policisti opravljali naloge v mednarodnih misijah, nato pa je vsak policist opisal svoje vtise in izkušnje, pridobljene pri sodelovanju v posamezni misiji.

skupaj


Policisti se zdaj odpravljajo na reintegracijski program za ponovno vključitev v delovno in bivalno okolje. Na tem seminarju bodo skupaj z izvajalci programa z Generalne policijske uprave ovrednotili delo v mednarodni mirovni misiji, izmenjali pozitivne in negativne izkušnje v zvezi s tamkajšnjim delom ter poskušali odpraviti morebitne posledice stresa in drugih težav, ki so nastale pri opravljanju dela v misiji. Na urniku programa bodo tudi kulturne in športne sprostitvene aktivnosti.