Sorodne objave

 

Policijska akademija iz Tacna od 21.10. do 26.10. gosti delegacijo francoske policijske šole iz Cannes - Ecluse. En dan bivanja v Sloveniji je bil namenjen tudi obisku Policijske uprave Novo mesto.

071025-Delegacija01Prihod delegacije na Policijsko upravo


Delegacija, ki so jo sestavljali ga. Martine NOTE, direktorica Akademije policijskih oficirjev, g. Gilles BRAUN, pomočnik direktorice, štirje študentje in predstavniki Policijske akademije iz Tacna, so obiskali tudi Policijsko upravo Novo mesto. Sprejel jih je mag. Anton OLAJ, direktor Policijske uprave Novo mesto.

071025-Delegacija02Mag. Anton OLAJ, direktor PU je sprejel delegacijo v sejni sobi


Direktor je goste seznanil z varnostno problematiko, nato pa jim predstavil potek usposabljanja policistov na regionalni ravni.

071025-Delegacija03Mag. Anton OLAJ, direktor PU razlaga o usposabljanju policistov

071025-Delegacija04

Po končani predstavitvi jim je komandir Policijske postaje Novo mesto g. Boris Korasa razkazal prostore policijske uprave. Ogledali so si tudi Operativno komunikacijski center, za kar so pokazali največ zanimanja.

071025-Delegacija05Ogled prostorov Operativno komunikacijskega centra


Delegacijo je sprejel tudi gospod Alojz MUHIČ, župan Mestne občine Novo mesto, ki jim je predstavil delo občine, nato pa so si izmenjali spominska darila.

071025-Delegacija06Sprejem pri županu Mestne občine Novo mesto g. Alojzu MUHIČU

071025-Delegacija07

Pred odhodom na Trško goro, kjer so imeli kosilo, je nastala še skupinska slika pred Mestno hišo v Novem mestu.

071025-Delegacija08Gostitelja z delegacijo pred Mestno hišo v Novem mestu


Direktor policijske uprave je gostom po kosilu, na katerem so sodelovali tudi predstavniki IPA Dolenjske, v spomin na obisk v Novem mestu izročil spominska darila, njemu pa so izročili oznake francoske policije.

071025-Delegacija09Izmenjava spominskih daril


Popoldne so se odpeljali v Belo krajino, kjer sta jih sprejela županja Občine Metlika ga. Renata Brunskole in komandir PP Metlika mag. Ivica JANJAC, ki jim je razkazal prostore nove policijske postaje. Po končanem ogledu jih je odpeljal še na Mejni prehod za mednarodni promet Metlika. Tam so si ogledali prostore, tehnično opremo in se seznanili z delom na meji pred uvedbo Schengenske meje.

071025-Delegacija10Županja Občine Metlika ga. Renata Brunskole sprejela goste

 

Stane SMOLIČ
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE NOVO MESTO