Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo konec tega tedna, 30. in 31. januarja, prvič odprla svoja vrata Informativa 09. Dogodek je namenjen učencem, dijakom in študentom, pa tudi njihovim staršem, učiteljem in drugim iskalcem informacij o možnostih in novih idejah za uresničevanje kariernih ciljev. Z informacijami o zaposlovanju in izobraževanju pa bo sodelovala tudi policija.

Predstavili bomo kar nekaj zanimivih področij policijskega dela in opremo, poleg tega bomo informirali obiskovalce o tem, kakšno je delo policista, o zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, o poteku prijave na razpis. Predstavili bomo tudi izobraževalni program, predmetnik šolanja za policiste in druge koristne informacije.

Ves čas bo z vami predstavnik Urada za organizacijo in kadre, informacije pa bodo izmenično podajali tudi vodja policijskega okoliša, policijski inšpektor za preventivo, kriminalistični tehnik, predstavnika Policijske akademije in Uprave uniformirane policije (za področje policijskih pooblastil in nadzora državne meje) ter predstavnik Centra za forenzične preiskave.

Na elektronskem strelišču, ki bo ob razstavnem prostoru policije, se boste lahko ob napotkih policista Specialne enote tudi sami preizkusili v streljanju. Inštruktorja za praktični postopek bosta pokazala nekaj policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe (v petek od 13. do 16. ure in v soboto od 12. do 15. ure).

Na dveh krajših predavanjih pa bomo pojasnili, kako se lahko prijavite na razpis, kakšen je izbirni postopek, kako poteka preizkus telesnih zmogljivosti, katere so zdravstvene in psihofizične zahteve ter drugi kriteriji za izbor kandidatov, opisali bomo tudi izobraževanje v Šoli za policiste ter odgovarjali na vaša vprašanja.

Predavanji bosta v spodnji predavalnici v avli A:

- v petek, 30. januarja, ob 11.30
- v soboto, 31. januarja, ob 10.00


Prireditev se bo v petek in soboto odvijala med 9. in 18. uro, vstop bo prost.

Več o prireditvi: www.informativa.si.

Če torej želite izvedeti več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, vljudno vabljeni k obisku našega razstavnega prostora.

 

Se vidimo!