Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bosta jutri svoja vrata odprli kar dve prireditvi za mlade, Informativa in Arena mladih. Tam bomo tudi policisti. Obišči nas in spoznaj naše delo. Vstop je prost!

AM18 banner 728x90px v1 20171207Policisti bomo na Areni mladih predstavili svoje zahtevno, a obenem zelo zanimivo delo. Se želiš pridružiti našim vrstam? Pridi na naš razstavni prostor, kjer dobiš vse potrebne informacije o bližajočem se razpisu za nove kandidate za policiste in policistke.

IMG 9857Tam boš lahko spoznal tudi različna področja policijskega dela. Poleg splošnih policistov bodo svoje delo predstavili tudi kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki ti bodo med drugim pokazali, kako iščejo prstne odtise in druge sledove na kraju zločina.

IMG 9750

Vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik te bosta zabavala s svojimi vragolijami, a ti hkrati pokazala, kako koristni so službeni psi pri svojem resnem policijskem delu.

Oba dneva si lahko ogledaš tudi opremo policijskih specialcev, z njimi poklepetaš in izveš vse o tej najelitnejši enoti slovenske policije.

IMG 9488V petek, 26. januarja, te na prostoru čaka policist prometnik, ki ti bo pokazal, kako lovi prehitre voznike, jih ustavi s t. i. stingerjem, in preveri, ali morda vozijo pod vplivom alkohola.

V soboto, 27. januarja, pa lahko preveriš, kako policisti na meji odkrivamo ponarejene dokumente.

Na glavnem odru Arene mladih pa se bodo predstavili tudi policisti Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi glasbenike? Seveda, in to vrhunske! Oba dneva bodo navduševali s svojim nastopom. Šušlja pa se, da jim bosta pri tem pomagala, ali zgolj ponagajala, tudi policijska medveda, policist Leon in policistka Pika.

AM18 banner 468x240 v1 20171206Kaj še čakaš? Obišči nas!

V petek in soboto, 26. in 27. januarja, med 9. in 18. uro.

Vstop je prost!