Na letošnjih policijskih igrah je napovedana revialna nogometna tekma med ekipo novinarjev in ekipo policijskih šefov pritegnila toliko zanimanja, da so prijavljeni novinarji in predstavniki policije popoldne 18. maja 2007 na tacenskem nogometnem igrišču odigrali kar dve krajši tekmi.

V prvi je igrala ekipa, ki so jo sestavljali člani Društva športnih novinarjev, proti najboljšim nogometašem iz vrst policije. V drugi pa so se pomerili predstavniki vodstva policije, okrepljeni z nekaj vrhunskimi športniki, ki so zaposleni v policiji, z novinarsko ekipo (to so sestavljali že prej omenjeni športni novinarji in pa novinarji, ki sicer "pokrivajo" policijske teme in so se na tekmo prijavili posamično).

nogomet08


Na prvi tekmi so zmagali predstavniki policije s štirimi goli proti enemu (4 :1), kasneje, na drugi tekmi proti policijskim šefom, pa so novinarji le pokazali svoje nogometne veščine, saj se je tekma končala z rezultatom 4 : 3 za novinarje.


vratar


Nadvse zanimivi in napeti tekmi so igrali na strani policije:

  • na 1. tekmi: Borut Turšič iz Specialne enote, Jure Bauman iz PU Ljubljana, Dean Fornezzi iz PU Celje, Jani Polič iz PU Maribor, Sebastijan Mrak iz PU Koper, Boštjan Ivančič iz Specialne enote, Aleš Dolgan, PU Celje, Aleš Bogatin iz PU Celje, Jakob Zajšek iz PU Celje, Saša Ljubec iz Policijske akademije;


nogomet04

  • na 2. tekmi so se izmenjevali pod vodstvom selektorjev Zlatka Pincoliča iz Policijske akademije in Bojana Matevžiča iz SGDP: Janez Golja, vodja Centra za forenzične preiskave, Anton Vozelj in Stjepan Kovačevič, oba iz Policijske akademije, Jože Mencin, direktor PU Kranj, mag. Anton Olaj, direktor Policijske uprave Novo mesto, Danijel Lorbek, vodja Sektorja mejne policije v UUP, Martin Jazbec in Emil Pozvek, oba pomočnika poveljnika Specialne enote, Bojan Bučinel, direktor urada za logistiko, Bojan Matevžič, vodja Službe generalnega direktorja policije (SGDP), Vladimir Pocek iz SGDP, Tomaž Pečjak, vodja Operativno-komunikacijskega centra, in njegov pomočnik, Rudi Ivančič, Alojz Žerak iz PU Nova Gorica Leon Keder, tiskovni predstavnik PU Ljubljana, Sašo Jereb, Emil Tahirovič in Peter Mankoč, vrhunski športniki, zaposleni v policiji.

nogomet01


Na strani novinarjev pa so pod vodstvom selektorja Roka Tamšeta z dela igrali: Miha Deželak, Tomaž Grm, Monika Golob, Kristijan Vrečič in Rok Klemenc (Info TV), Jože Biščak, Tomaž Grm, Novica Mihajlovič in Robert Lipicer (Finance), Venčeslav Japelj (Primorske novice), Denis Avdič (Radio 1), Anže Bašelj (TV Slovenija), Damjan Košec (POP TV), Goran Obrez (Ekipa), Janoš Zore (Slovenske novice), Matej Štakul (Dnevnik), Marjan Horvat (Večer), Rok Tamše (Delo).

nogomet05


Tekmi so strokovno komentirali Miha Deželak in Monika Golob (Info TV) ter Franc Rožman, vodja oddelka vrhunskih športnikov v PA.

nogomet06

nogomet07

nogomet02

napovedovalec

 

Foto: Dean Božnik in Milan Tomažin