Sorodne objave

 

Projektu Očistimo svet 2012, ki bo potekal 24. marca prihodnje leto, se bodo pridružili tudi slovenski policisti.

V policiji se zavedamo pomena varstva okolja in se vključujemo v projekte, ki prispevajo k večji varnosti in dvigu kakovosti življenja naših državljanov. Po uspešnem sodelovanju v projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! smo se tako odločili, da se bomo pridružili tudi akciji Očistimo svet 2012.

IMG 7382

Med 250.000 prostovoljci, ki so po podatkih organizatorjev v lanskem letu čistili Slovenijo, je bilo aktivnih tudi mnogo slovenskih policistov ter drugih zaposlenih v policiji. Številni smo se v akcijo vključili v svojem prostem času in se lotili čiščenja odpadkov, samostojno ali pa v okviru različnih ribiških ali lovskih družin, potapljaških klubov, planinskih društev ali lokalnih skupnosti.

Vse policijske uprave v Sloveniji so sicer že v začetku februarja, ko je policija postala partner projekta, začele z evidentiranjem črnih odlagališč odpadkov, za katera so policisti izvedeli pri rednem opravljanju nalog, jih odkrili sami oziroma so jih nanje opozorili občani. Pomagali smo tudi v okviru svojih pristojnosti in zagotavljali večjo varnost ter pretočnost prometa, kjer je bil ta povečan, ter skrbeli za javni red in mir.

pp Piran2

Delo na področju ekološke kriminalitete je sicer med prednostnimi nalogami policije. Več informacij o prizadevanjih policije za čistejše okolje, najdete v sporočilu za javnost.