Sorodne objave

 

Na Fakulteti za varnostne vede je med 19. in 21. septembrom potekala mednarodna konferenca o varnosti v Srednji in Vzhodni Evropi. Konference se je udeležila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

Kot je v svojem nagovoru dejala Bobnarjeva, policija in ministrstvo za notranje zadeve sodelujeta pri organizaciji konference že od leta 1996. Čeprav od leta 2003 Fakulteta za varnostne vede ni več del notranjega ministrstva, pa povezava med institucijama ostaja močna.

"Policija se dobro zaveda pomena znanja, zlasti na področju preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kriminalitete. Znanja, izkušnje, ugotovitve raziskav in dobre prakse je zato treba izmenjati in jih integrirati v svoje delo, saj je to edini način, da se ustrezno in učinkovito odzovemo na sodobne varnostne izzive," je še dodala Bobnarjeva.

Na konferenci se je zvrstilo veliko strokovnjakov z različnih področij. Obravnavane teme so bile tesno povezane z nalogami policije in bodo zato zagotovo pripomogle k še bolj učinkovitemu zagotavljanju varnosti v državi.